Skip to content

Когато чуеш тези 3 реплики, не купувай!

Неведнъж съм ти казвала да внимаваш, когато си в магазина и продавачката започва да те убеждава да си вземеш това, което пробваш или просто разглеждаш.

 

Не казвам, че жената не си разбира от работата или че единствената й цел е да ти вземе парите, без да я интересува особено, че закупеното не ти е от полза и най-вероятно няма да можеш да носиш и съчетаваш с останалите си дрехи.

Какво да правиш с тези дрехи чети тук.

Обикновено продавачката е просто любезна и мила и наистина има желание да ти помогне в избора. За съжаление не винаги е права, но има едни 3 реплики, които, когато чуеш да ти казва, по-добре да оставиш артукула, да се сбогуваш и да си излезеш. Или просто да разгледаш за нещо по-подходящо.

Тук искам да ти обърна внимание, че в някои магазини позицията „продавач-консултант“ е реално заемана от такъв човек. Какво искам да кажа ли? Ами, че има магазини, които наемат професионални продавач-КОНСУЛТАНТИ, които могат да определят какво би ти седяло най-добре и ще те насочат точно към тези артикули. В голям процент от случайте ти ще си купиш предложеното (защото тази жена наистина ти показа най-яките неща, просто, как го направи?) и ще го носиш с огромно удоволствие и до разпадане.

 

За останалите случаи имай предвид тези 3 реплики и не купувай:

 

„Само едно червилце ти липсва“

Ето тук веднага трябва да ти светне червената лампичка и да си кажеш – „Аха, червилце значи, а? Никакво червилце не искам да нося с това нещо. Благодаря, приятен ден!“. Чудиш ли се сега защо така стана?

Когато чуеш тази реплика, знай, че цветът, който си избрала не е подходящ за теб и ако не сложиш червило, което да дръпне някак вниманието към лицето ти, то дрехата ще носи теб, не ти дрехата.

Понякога наистина ти трябва малко цвят, за да се сработите с дрехата. Ако си взимаш вечерно облекло, което ще носиш със силен грим, а си отишла в магазина половин час след като си станала от сън, едно червилце определено ще ти е от полза, за да носиш съответната дреха.

Но, ако търсиш нещо за ежедневието си, нещо, което можеш да носиш и без да се нагримираш като за сцена, когато чуеш „червилце ти липсва“ – не купувай!

 

„Като хванеш и малко тен ще е супер“

Разбереш ли, че милата продавачка завоалирано ти казва, че кожата ти е много бяла и към тази дреха ще е добре да си вземеш и слънцезащитен крем, по-добре не купувай.

Разбира се, лятото цветът на кожата ти може да потъмнее и други цветове ще ти седят добре. Ако си търсиш дреха, която да отива на шоколадовия ти тен, който ще имаш за няколко седмици – давай, взимай я.

Ако обаче търсиш нещо, което ти седи добре в момента и смяташ да носиш със и без тен, то по-добре не попадай в клопката да те размечтаят за плажа и морето.

 

„Ще се отпусне“

Знаеш ли колко дрехи и обувки имам, които чакам да се „отпуснат“? Но те са корави, не се дават, както продавачката каза. Явно съм купила най-яките дрехи и обувки, който и средновековно мъчение с разтягане няма да сломи. И така си седят в гардероба… супер стегнати!

Това да си купуваш дрехи и обувки с надеждата, че ще си променят формата и размера е наивно. Единствено дънките и някои памучни материи може да се разтегнат с времето. Дори и при дънките не е 100% сигурно.

Винаги има някакво отпускане на материята, но стяга ли ти прекалелно, по-добре не се надявай на чудеса. Пробвай дрехата, размахвайки ръце, повърти се малко в нея, поразходи се и ако все още ти стяга, по-добре не я взимай. Ще си намериш нещо по мярка и няма да се притесняваш, когато го носиш.

 

За някои хора шопингът е неприятно изживяване точно заради нахални и некомпетентни продавачки, които налагат мнението си и те карат да се чувстваш виновна, ако не си купиш нещо. Дай да приключим с това и да ти помогна да в избора, за да не се поддаваш на манипулации повече. Натисни бутона, за да разбереш как ще стане това.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: