fbpx
Когато чуеш тези 3 изречения- не купувай

Когато чуеш тези 3 реплики, не купувай!

Неведнъж съм ти казвала да внимаваш, когато си в магазина и продавачката започва да те убеждава да си вземеш това, което пробваш или просто разглеждаш.

Не казвам, че жената не си разбира от работата или че единствената й цел е да ти вземе парите, без да й дреме, че закупеното въобще не ти е от полза и най-вероятно няма да сложиш повече никога по ред причини.

Какво да правиш с тези дрехи чети тук.

Обикновено продавачката е просто любезна и мила и наистина има желание да ти помогне в избора. За съжаление не винаги е права, но има едни 3 реплики, които като чуеш да ти казва, по-добре да оставиш артукула, да поздравиш и да си излезеш. Или просто да разгледаш за нещо по-подходящо.

Тук искам да ти обърна внимание, че в някои магазини позицията „продавач-консултант“ е реално заемана от такъв човек. Какво искам да кажа ли? Ами, че някои магазини наемат професионални продавач-КОНСУЛТАНТИ, които могат да определят какво би ти седяло най-добре и ще те насочат точно към тези артикули. В голям процент от случайте ти ще си купиш предложеното (защото тази жена наистина ти показа най-яките неща, баси, как го направи?) и ще го носиш с огромно удоволствие и до разпадане.

 

За останалите случаи имай предвид тези 3 реплики (айде, стигнахме до тях) и не купувай:

„Само едно червилце ти липсва“

Ето тук веднага трябва да ти светне червената лампичка и да си кажеш – „Аха, червилце значи, а? Никакво червилце не искам да нося с това нещо. Благодаря, приятен ден!“. Чудиш ли се сега защо така стана?

Когато чуеш тази реплика, знай, че цветът, който си избрала не е подходящ за теб и ако не сложиш червило, което да дръпне някак вниманието към лицето ти, то дрехата ще носи теб, не ти дрехата.

Понякога наистина ти трябва малко цвят, за да се сработите с дрехата. Ако си взимаш вечерно облекло, което ще носиш със силен грим, а си отишла в магазина половин час след като си станала от сън, едно червилце определено ще ти е от полза, за да носиш съответната дреха.

Но, ако търсиш нещо за ежедневието си, нещо, което можеш да носиш и без да се нагримираш като фолк певица на концерт, когато чуеш „червилце бла бла бла“ – не купувай!

Прочети: Цветови анализ – Тест с червила – Как да избереш правилния цвят?

 

„Като хванеш и малко тен ще е супер“

Така лииии? Ми, ако не хвана тен, к‘во правим? Може да искам да ходя това лято на експедиция на серверния полюс да видя положението с глобалното затопляне до къде е стигнало.

Това никога няма да се случи, поне не и с мен. Но чуеш ли милата продавачка завоалирано да ти съобщава, че кожата ти е много бяла и към тази дреха ще е добре да си вземеш и слънцезащитен крем, по-добре не купувай.

Разбира се, лятото ще хванеш някакъв тен и други цветове ще ти седят добре. Ако си търсиш дреха, която да отива на шоколадовия ти тен, който ще имаш за няколко седмици, давай, взимай я. Ако обаче търсиш нещо, което ти седи добре в момента и смяташ да носиш с и без тен, то по-добре не попадай в клопката да те размечтаят за плажа и морето.

Прочети: Манипулация на Цветовия Анализ – как да носиш цветовете, които не са в палитрата ти?

 

„Ще се отпусне“

Това като го чуя и се изприщвам. Знаеш ли колко дрехи и обувки имам, които чакам да се „отпуснат“? Но те са корави, не се дават, както продавачката каза. Явно съм купила най-яките дрехи и обувки, който и средновековно мъчение с разтягане няма да сломи. И така си седят в гардероба… супер стегнати!

Значиии, това да си купуваш дрехи и обувки с надеждата, че ще си променят формата и размера е толкова наивно! Колко пъти се е случило реално, кажи ми? Единствено дънките и някои памучни материи може да се разтегнат с времето. Дори и при дънките не е сигурно.

Винаги има някакво отпускане на материята, но стяга ли ти прекалелно, по-добре не се надявай на чудеса. Пробвай дрехата, размахвайки ръце, повърти се малко в нея, поразходи се и ако все още ти стяга, по-добре не я взимай. Ще си намериш нещо по мярка и няма да се притесняваш, когато го носиш.

Сещаш ли се и за други реплики, които ти светват червената лампа за отбой? Сподели в коментарите кои са те.

 

Прочети и:

Шопинг униформа – как да се обличаш, когато ходиш на шопинг? 

Как да определяш качеството на дрехите – Част първа – Памук, Деним, Лен

 

5 шопинг предразсъдъка и как да ги разрешиш

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

Бутон за контакт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *