Skip to content

9 начина да накараш облеклото си да изглежда скъпо

Има огромна разлика между това дрехите ти да са скъпи и това да изглеждат скъпи. Но някои хора смятат, че като дадат маса пари за дадена дреха, в момента, в който я облекат, изгледът им ще удари джакпота.

 Виждала съм жени с огромни възможности и много скъпи дрехи, но облечени сякаш са се ровили в допотопен аутлет в забутано китайско село. Виждала съм и жени, които пазаруват само по намаления и от магазини за втора употреба, но изглеждат все едно са се снимали във втората част на “Дяволът носи Прада”.

Какво превръща едно облекло от долнопробно в свръх висока класа и теб в мега ВИП, ще ти споделя сега.

 

Коригирай, каквото е нужно

В статията със съвети за корекциите на дрехи, която можеш да прочетеш тук, съм ти разказала, кои поправки си заслужават и кои не. Но като цяло това да коригираш дрехите си, така че да паснат на твоите уникални форми, е първата стъпка към скъпо изглеждащото облекло.

Много е трудно, дори почти невъзможно да намериш дрехи, които да ти прилягат идеално. Но, когато след лека шивашка намеса, дрехата застане точно както трябва да седи на твоето тяло, разликата е просто невероятна.

 

Включи ютията

Това досадно занимание е ключът към скъпата палатка, мила ми стилна читателко. Изгладените дрехи изглеждат къде-къде по-елегантно и красиво, което моментално покачва и стойността на изгледа.

Разбира се, има модели и материи, които просто седят много по-добре, когато са намачкани, но те обикновено са за по-лежерен и ежедневен стил.  Ако ти предстои събитие (интервю, важна среща, презентация), за което трябва да изглеждаш по възможно най-изискания начин, включи проклетата ютия и си изглади всичките дрехи, които смяташ да сложиш.

Прочети: Какви дрехи да си сложиш в багажа?

 

Монохромно облекло

В един цвят от горе до долу – това е успешната стратегия на всяка супер стилна дама, за да накара облеклото си да изглежда скъпо. Освен че издължава фигурата, монохромното облекло придава солидна доза шик.

Смесването на дрехи от един цвят, но от различни материи слага допълнителен данък добавена стойност на облеклото ти.
Важното е да умееш да съчетаваш правилните подтонове на цветовете (топли с топли и студени със студени), защото разминаванията им могат да докарат неизбежна инфлация на облеклото ти.

Прочети: Цветовете. Част Втора – Цветният кръг

Прочети и: Как да носиш бежово – най-модерният цвят в момента?

 

Инвестирай във връхната си дреха

Една добре подбрана връхна дреха, особено палто, кожено яке, сако или шлифер, си личи от километри. Най-скъпо изглеждащите модели са с класическа изчистена кройка, в неутрални цветове и гладка повърхност.

Реално, ако под луксозната ти връхна дреха си дори по пижама, няма никакво значение – пак ще обереш точките на скъпометъра. Малко небрежност даже е препоръчителна в определени ситуации.

Прочети:  Как да избереш подходящо палто? 

 

Напластявай

Използването на няколко пласта дрехи винаги е било израз на стилна умисъл, дори и реално да не е точно така. Но въпреки това, съчетанието на различни дължини и материи изглежда доста скъпо и се отличава по изискан начин.

Есента е идеалното време за прилагане на напластяването, което, освен да ти доставя нужното количество комфортна топлина, ще добави няколко стотин хиляди милиарда към общата стойност на изгледа ти.

 

Добави колан

Съвсем наскоро те съветвах за коланите ето тук и колко необходим, но подценяван аксесоар са. Добавката на колан може моментално да повиши въображаемата цена на облеклото ти.

А помниш ли статията за загащването (ето тази тук)? Много по-завършено и елегантно ще изглежда загащването ти, ако си сложиш и едно коланче за разкош. Дори и да е съвсем елементарно, изчистено и невзрачно. Самото му присъствие говори за стилно решение, което се отразява на цялостния изглед.

 

Пищно бижу

Едно готино, добре подбрано, ярко, акцентиращо бижу ще оскъпи и най-евтината дрешка, просто защото това бижу ще стане център на вниманието. Трикът тук е да го подбереш в съответствие с твоя стил и така, че да подчертава най-красивите ти черти.

Ако бижуто краде прекалено много от вниманието и по никакъв начин не хармонира на външността и стила ти, ще постигнеш обрания ефект и чао на скъпо изглеждащото облекло.

 

Структурирана чанта

Докато сме още на аксесоарите, да разгледаме и скъпо изглеждащите чанти. Това са моделите, които имат ясна и категорична структура. Чанти тип-торба, които изменят формата си, когато ги поставиш някъде, не влизат в скъпата категория.

Цветът е също определящ, като най-милионерските модели са едноцветни, най-вече тъмни – черно, бордо, тъмно зелено, но и някои светли модели също изглеждат доста скъпаркси. Това са чантите в чисто бяло, бежово, кремаво.

Внимавай как съхраняваш своите чанти, за да не нарушиш структурата и повърхността им.

Прочети: Коя е най-подходящата дамска чанта за теб?

 

Съчетай обувките с чантата

Класика просто! Съчетаването на обувките с чантата и колана е сред класическите и по-официални съчетания. За да разчупиш стерилността на тази комбинация, подбери чантата и обувките в различни нюанси на един и същ цвят (тъмно със светло зелено, например).

Така облеклото ти ще придобие моментален финес и луксозен изглед. Можеш да пробваш да съчетаеш чантата и обувките и по материя (и двете да са велурени, например), а цветовете им да са просто с еднаква наситеност (ярки, пастелни или тъмни).

Е, кажи сега, ти как караш облеклото си да изглежда по-скъпо? Каква е твоята тайна за придаване на по-висока стойност на изгледа ти?

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

Анализ-на-цветовете-teaser
Услуги
Анализ на цветовете
Анализ-на-личния-стил-(1)-teaser
Услуги
Анализ на стила
Анализ-на-фигура-и-визия-header1-mobile
Услуги
Анализ на фигурата и визията
Ревизия-на-гардероба-(teaser)
Услуги
Ревизия на гардероба
Шопинг-асистент-teaser
Услуги
Шопинг асистент
Най-добрата-версия---teaser
Услуги
Най-добрата версия

Най-нови съвети

Свържи се с мен

Свържи се с мен