Skip to content

9 начина да накараш облеклото си да изглежда скъпо

Има огромна разлика между това дрехите ти да са скъпи и това да изглеждат скъпи. Високата цена на етикета, за съжаление, не може да ти гарантира стилния и елитен изглед.

Виждала съм жени с огромни възможности и много скъпи дрехи, но облечени сякаш са се ровили в допотопен аутлет в забутано китайско село. Виждала съм и жени, които пазаруват само по намаления и от магазини за втора употреба, но изглеждат все едно са се снимали във втората част на “Дяволът носи Прада”.

Какво превръща едно облекло от долнопробно в свръх висока класа, ще ти споделя сега.

Коригирай, каквото е нужно

В статията със съвети за корекциите на дрехи, която можеш да прочетеш тук, съм ти разказала, кои поправки си заслужават и кои не. Но като цяло това да коригираш дрехите си, така че да паснат на твоите уникални форми, е първата стъпка към скъпо изглеждащото облекло.

Много е трудно, дори понякога почти невъзможно да намериш дрехи, които да ти прилягат идеално. Но, когато след лека шивашка намеса, дрехата обгърне и последва линиите на твоето тялото, разликата е просто невероятна.

Включи ютията

Това досадно занимание е ключът към скъпата палатка, мила стилна читателко. Изгладените дрехи изглеждат къде-къде по-елегантно и красиво, което моментално покачва и стойността на изгледа.

Разбира се, има модели и материи, които седят много по-добре, когато са намачкани, но те обикновено са за по-лежерен и ежедневен стил.  Ако ти предстои събитие (интервю, важна среща, презентация), за което трябва да изглеждаш по възможно най-изискания начин, включи проклетата ютия и си изглади всичките дрехи, които смяташ да сложиш.

Монохромно облекло

В един цвят от горе до долу – това е успешната стратегия на всяка супер стилна дама, за да накара облеклото си да изглежда скъпо. Освен че издължава фигурата, монохромното облекло придава солидна доза шик.

Смесването на дрехи от един цвят, но от различни материи слага допълнителен данък добавена стойност на облеклото ти.
Важното е да умееш да съчетаваш правилните подтонове на цветовете (топли с топли и студени със студени), защото разминаванията им могат да докарат неизбежна инфлация на облеклото ти.

Инвестирай във връхната си дреха

Една добре подбрана връхна дреха – палто, кожено яке, сако или шлифер, си личи от километри. Най-скъпо изглеждащите модели са с класическа изчистена кройка, в неутрални цветове и гладка повърхност.

Реално, ако под луксозната ти връхна дреха си дори по пижама, няма никакво значение – пак ще обереш точките на скъпометъра. Малко небрежност даже е препоръчителна в определени ситуации.

Напластявай

Използването на няколко пласта дрехи винаги е било израз на стилна умисъл, дори и реално да не е точно така. Но въпреки това, съчетанието на различни дължини и материи изглежда доста скъпо и се отличава по изискан начин.

Есента е идеалното време за прилагане на напластяването, което, освен да ти доставя нужното количество комфортна топлина, ще добави няколко стотин хиляди милиарда към общата стойност на изгледа ти.

Добави колан

Съвсем наскоро те съветвах за коланите ето тук и колко необходим, но подценяван аксесоар са. Добавката на колан може моментално да повиши въображаемата цена на облеклото ти.

А помниш ли статията за загащването (ето тази тук)? Много по-завършено и елегантно ще изглежда загащването ти, ако си сложиш и едно коланче за разкош. Дори и да е съвсем елементарно, изчистено и невзрачно. Самото му присъствие говори за стилно решение, което се отразява на цялостния изглед.

Пищно бижу

Едно готино, добре подбрано, ярко, акцентиращо бижу ще оскъпи и най-евтината дрешка, просто защото това бижу ще стане център на вниманието. Трикът тук е да го подбереш в съответствие с твоя стил и така, че да подчертава най-красивите ти черти.

Ако бижуто краде прекалено много от вниманието и по никакъв начин не хармонира на външността и стила ти, ще постигнеш обрания ефект и чао на скъпо изглеждащото облекло.

Структурирана чанта

Докато сме още на аксесоарите, да разгледаме и скъпо изглеждащите чанти. Това са моделите, които имат ясна и категорична структура. Чанти тип-торба, които изменят формата си, когато ги поставиш някъде, не влизат в скъпата категория.

Цветът е също определящ, като най-милионерските модели са едноцветни, най-вече тъмни – черно, бордо, тъмно зелено, но и някои светли модели също изглеждат доста скъпаркси. Това са чантите в чисто бяло, бежово, кремаво.

Внимавай как съхраняваш своите чанти, за да не нарушиш структурата и повърхността им.

Съчетай обувките с чантата

Класиката! Съчетаването на обувките с чантата и колана е сред класическите и по-официални съчетания. За да разчупиш стерилността на тази комбинация, подбери чантата и обувките в различни нюанси на един и същ цвят (тъмно със светло зелено, например).

Така облеклото ти ще придобие моментален финес и луксозен изглед. Можеш да пробваш да съчетаеш чантата и обувките и по материя (и двете да са велурени, например), а цветовете им да са просто с еднаква наситеност (ярки, пастелни или тъмни).

Ако имаш нужда да въведеш повече лукс и ред в стила си, ти предлагам да започнеш с подбор с изграждането на капсулен гардероб. Повече за това ще разбереш от бутона долу.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: