Skip to content

Помощ! Няма какво да облека!

„Сузенце, какво да правя, когато няма какво да облека? Отварям гардероба и не знам какво да облека, нищо не ми се носи. Дай някакви съвети за тази ситуация!“

Като те слушам, май най-добре е първо да направиш едно

Разчистване на гардероба

Как да го направиш, можеш да прочетеш ето тук. Когато разчистваш гардероба си, ще разбереш колко и какви дрехи притежаваш. Ще можеш да отделиш тези, които наистина носиш и ти харесват, а останалите можеш да прибереш, подариш, дариш, изхвърлиш, ти си решаваш. След това можеш да го

Подредиш

Ето тук съм описала няколко начина, по които можеш да си подредиш гардероба. В твоя случай мисля, че най-добре да използваш варианта, в който слагаш най-носените и любимите си дрехи най-отпред и в средата, за да имаш бърз и лесен достъп до тях.

Когато не знаеш какво да облечеш, винаги помага да избереш някоя дреха, която наистина много харесваш и обичаш да носиш. Особено когато бързаш, е много хубаво да хванеш точно такава дреха, защото сигурно я носиш по определен начин, който те кара да се чувстваш добре. Т.е. няма да е проблем бързо да намериш и с какво да я съчетаеш.

Как всички твои дрехи да са взаимосъчетаеми и да не губиш никакво време в търсене, съчетаване и отчаяние, чети тук.

Сложи си рокля

Роклята е винаги добър избор, когато си изпаднала в драмата „Няма какво да облека. Сезон 15, еп.46“. Тя няма нужда да бъде съчетавана кой знае колко, все пак е дреха от 2 части в едно. И винаги изглежда стилно и красиво. Добре е да се снабдиш с 1-2-3 такива рокли за подобни ситуации на отчаяние.

Как да избереш подходящата рокля, чети тук.

Играй на „Сляпа баба“

Затвори си очите и просто извади нещо от гардероба. Ето това ще облечеш! Не ти харесва? Тогава прави упражнението с няколко дрехи. Затвори си очите и избери няколко дрехи и като ги отвориш, към коя погледна първо, коя докара усмивка на лицето ти?

При състоянието „няма какво да облека“, изваждането само на една дреха може да те изнерви още повече. Но видиш ли, че имаш по-голям избор (но не твърде голям, като целия ти гардероб), пулсът ти се нормализира и ти се успокояваш. Все пак има какво да облечеш. Сега остава само да избереш между тези няколко неща.

Бъди креативна и смела

Изпробвай съчетание, което не си носила до сега. Сложи дреха, която не носиш особено често и я съчетай с разни аксесоари – шалове, бижута, чанта, обувки, които харесваш. Това е важно, за да можеш да свикнеш по-лесно с идеята, че ще сложиш точно тази дреха. Любимият ти шал може много да ти помогне да се възприемеш с тази дреха по-лесно.

Можеш да прочетеш тук как да определиш своя стил.

Така разбираш, че проблемът „няма какво да облека“ е само илюзия. Имаш и още как, просто не си се развихрила в съчетанията.

Ако в процеса на избиране на дреха, която не носиш често, откриеш, че въсъщност въобще не искаш да слагаш тази дреха, явно е време да се разделите по един или друг начин. Прерови гардероба си за такива дрехи и прецени наистина дали да ги запзазиш и да пробваш да ги носиш.

Съветвам те да се опиташ да сложиш тези дрехи в следващите няколко дни. Ако не им мине номера, значи „чао-чао дрехи“. Пространството ти в гардеобра трябва да бъде заемано само то дрехи, които искаш и обичаш да носиш почти всеки ден (защото, все пак разбрахме, че имаш какво да облечеш, нали?).

 

По време на консултацията Изграждане на Функционаен гардероб ще разгледаме различни и нови съчетания, които можеш да правиш с наличните си дрехи. Ще ти помогна да спреш с неразумния шопинг и да разбереш точно както ти е необходимо. Натисни бутона долу за повече информация.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: