Skip to content

Цвят, който внася промянa в гардероба

Хубаво, да приемем, че си разчистила и подредила гардероба си и вече можеш лесно да определиш какво носиш и какво не. Време е за промяна!

 

Как да разчистиш гардероба си можеш да разбереш тук?

А как да го подредиш ето тук?

 

Отговори ми сега на въпроса- кои цветове доминират в гардероба ти?

Това е много важен въпрос, на който искам да обърнеш специално внимание и да включиш цялата си система за осъзнаване на реалността. Не повдигай вежди в изумление. Всеки цвят, които си избрала да носиш е (би трябвало поне) израз на твоята интуиция за това какви цветове ти седят добре.

 

Имаш ли дрехи в гардероба си, които са в цвят, който принципно много ти харесва, но като носиш дрехата не се чувстваш комфортно?

Това е, защото си направила избора на цвят под действието на нечие друго мнение (моментната мода, коментар от продавачка или приятелка), а не следвайки интуицията си. Да, може цветът много да ти харесва, ама нещо не е както трябва, усещаш го. Нужна е промяна.

Съветвам те ВИНАГИ да избираш цветовете, които те карат да се чувстваш комфортно и адекватно, защото иначе си личи. Независимо какво ти казват, че ти отива и е хубаво, ти имаш свой конкретен стил и усещане, които не бива да се пренебрегват.

За да разбереш кои са твоите цветове, можеш да си направиш цветови анализ, както съм описала тук и да разбереш към кой Сезон спадаш.

 

Разглеждайки гардероба си, кажи ми сега, кои цветове преобладават?

Можеш да си запишеш на един лист, даже те съветвам да го направиш задължително. Така ще видиш много по-ясно с какво разполагаш. Когато си казваш нещата на ум, ти трудно можеш да визуализираш думите на едно място, а те заедно носят важно послание, което е видимо само в писмен вид. Вземай лист и химикалка и пиши, не те карам да извършваш тежък физически труд, все пак! Иначе няма да разбереш с какво разполагаш и тогава, за каква промяна говорим?

Повече за цветовете можеш да прочетеш в Уроците по стил тук.

 

Друг въпрос – държиш ли на тези цветове целогодишно или внасяш промяна?

Какви промени? Какъв цвят си внесла в гардероба си този сезон? А миналия? Запиши и това.

Има хора, които постоянно обновяват цветовата гама в гардероба си в синхрон с новите тенденции. Не, че има нещо кой знае колко лошо в това, но е непрактично. Първо, защото не всеки модерен цвят ти седи добре, и второ – бюджетът ти отива за неща, които бързо ще станат демоде (догодина нов цвят и айде купувай пак всичко наново).

За да внесеш промяна и свежест и да обновиш гардероба си, не е необходимо всяка година да го променяш драстично. Аз прилагам един метод, който е много ефективен и ми помага да разнообразявам дрехите от миналата година сякаш съм подменила целия си гардероб.

 

Стана ли ти интересно? Искаш ли да знаеш какво правя, а?

Избирам си цвят, който решавам, че ми се носи много, харесва ми и резонира с вътрешното ми усещане за красиво, подходящо и интересно, и си взимам няколко дрехи в този цвят. По този начин хем си задоловлявам шопинг-глада, хем не се охарчвам безбожно и взимам неща, които ще ми е приятно да нося.

Интересното е, че прилагам този метод предимно през зимния сезон. Мисля, че е, защото искам да внеса някаква промяна в скучните ми зимни тъмни дрехи. Та, тази година, например, съм заложила на тъмно червеното (бордо, винено червено). Миналата бях на тема сиво, по-миналата – каки (войнишко зелено), по-по-миналата – сиво-бежово (бежово, ама сивеещо едно такова).

Повече за бежовото и как да избереш подходящото бежово за теб, чети тук.

 

Всички тези цветове са напълно съчетаеми с дрехите, които нося най-много през сезона.

Интуицията ми пак играе роля тук, защото цветът, който избирам да е новото попълнение в гардероба ми, е съобразен, освен с моментното ми увлечение по него, и с цялостния ми вкус и предпочитания. Ако случайно е и модерен, това само ще увеличи избора ми при шопинг.

Недей да си взимаш дрехи в цветове, които не ти отиват, правят те да изглеждаш като преуморен призрак, подчертават в теб неща, които би искала да прикриеш. Дори и да е най-модерният и промотиран цвят, да е по всички списания, видеа, Кардашиян и Гала да се кълнят в него, ако не е твоят цвят – чао! То, да ти кажа, веднага ще си проличи, че си направила грешен избор. Тези неща не можеш ги да прикриеш.

Когато си написала цветовете, които носиш и доминират в гардероба си, ти можеш лесно да определиш какъв нов цвят да добавиш, така че да е съчетаем с останалите. Поглеждайки списъка си, кажи ми – цветовете ти какви са – тъмни, светли, ярки, притъпени (туширани), топли, студени? Какви са им подтоновете – студени или топли? Солиден ли е цветът или избледняващ?

Повече за свойствата на цветовете можеш да разбереш в Уроците по Стил тук.

 

Напиши и това, за да можеш да си допълниш картинката.

Примерно цветовете, които използваш са чисти и ярки или може би са по-меки и нежни, а може да са и по-тъмни или пък светли. Какъв е подтонът им – жълтеят ли или синеят (за подтона чети тук)?

Носиш ли принтове или предпочиташ едноцветните дрехи? Какви цветове принтове избираш? Какъв е твоят стил принтове, можеш да разбереш тук.

Търси в новите си попълнения тези характеристики и няма да сбъркаш. Пък и ще са лесно съчетаеми с останалите ти дрехи, цветовете няма да се бият.

 

Не е задължително да използваш метода за вкарване на нов цвят в гардероба си всяка година.

Също така това може да не е просто цвят, а определен принт (шарка) – райе, каре, цветя, животински принт, абстрактни форми и т.н.

Ако искаш да разбереш повече за принтовете, започни от тук.

Важното е да хармонизира с останалия ти гардероб. Но ти като си следваш интуицията, ще направиш най-добрия избор, така че – споко.

Докато се разхождаш по магазините, може да си харесаш някакъв уникален аксесоар (шал, чанта, обувки), който да е шарен и да координираш гардеоба си спрямо него и това да е свежестта, която ще внесеш в облеклото си този сезон.

Каквото и да избереш, води се от тая твоя хубава интуиция. Не слушай Сульо и Пульо какво са решили да пробутват на пазара. Също и това, което други (известни) личности са открили, че работи за тях, не означава, че ще работи и за теб (на тях им плащат да го промотират, само да вметна ей така).

 

Внасяш ли нови цветове в гардероба си всяка година? Какви са те можеш да споделиш в коментарите 🙂

Ако ще ходиш на шопинг за дрехи с новия ти любим цвят, прочети как да се подготвиш за шопинг, а ето тук ще разбереш някой шопинг стратегии за успешни покупки.

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: