Skip to content

Идеалните къси панталони за всяка фигура

Постопли ли се времето, една от първите дрехи, към които посягаме, са любимите къси панталони. В тази статия със съвети ще ти помогна да рафинираш избора си и да преразгледаш колекцията си от къси панталони.

В момента тенденциите са много благоприятни за избор на къси панталонkи дори за офиса, защото дължините и кройките са разнообразни. Един от най-актуалните модели, всъщност, са бермудите с басти, които имат много елегантен и дори официален изглед. Повече за бермудите съм те съветвала тук.

Какво да съобразиш при избора на къси панталони

Започвам директно с най-важното, което трябва да съобразиш – до коя точка на бедрото стигат късите ти панталони, т.е. колко са дълги. Женските бедра се срещат във всякакви форми и ако твоите не са прави като сламки, е изключително важно къде точно ще свършват късите ти панталони.

Съветвам те да избереш за дължина точката, където бедрата ти изглеждат най-тесни. При повечето дами това се пада някъде около средата на бедрото.

Трябва да съобразиш и талията – дали е ниска, средна или висока, като в описанията на всяка фигура в тази статия, ще ти дам допълнително информация каква да е тя.

Необходимо е да избереш и къси панталонkи в подходящ цвят, като на помощ ще ти дойде информацията от Анализа на цветовете, за който можеш да прочетеш тук.

Относно кройките, ще ти разкажа подробно за всяка фигура сега.

Къси панталони за фигура А

Твоята фигура е А, ако ханшът е най-широката част от силуета ти и най-вероятно не ти е особено лесно да намериш подходящи къси панталони. Проблемът идва от това, че тези панталони визуално “режат” краката и ги скъсяват. А и поставянето на края на панталона (хоризонтална линия) около тази най-широка част от фигурата ти, те кара да изглеждаш и по-широка.

Това може тотално да те откаже от носенето на къси панталони, но недей сега да се отчайваш. Има решение, даже няколко.

Избери модели, които са задължително с висока талия (най-тясната част от фигурата ти), за да я подчертаеш. В тази област можеш спокойно да се развихриш откъм детайли и елементи. Сложи един интересен колан и си готова.

Крачолите трябва да са напълно изчистени. Ама като ти казвам изчистени, значи чист плат, само 1-2 басти могат да се добавят, за да имаш допълнително място за бедрата. Никакви тесни модели – платът трябва да пада свободно по бедрата и дори да седи леко широко.

къси панталони за фигура А
MANGO Панталон с набор ' tomasa'


Къси панталони за фигура V

Раменете ти са най-широката част от фигурата ти и най-подходящите къси панталони за теб са с широки крачоли, за да се създаде баланс с раменете. Избягвай модели, които са тесни по бедрото.

Талията може да варира в съответствие с твоите пропорции, за които можеш да прочетеш тук.

За разлика от фигура А, можеш спокойно да носиш къси панталони с различна височина на талията и дължина на крачолите. Можем да обсъдим късите панталони по време на лична консултация, за да ти дам насоки за твоите индивидуални форми.

къси панталони за фигура V
ABOUT YOU Панталон с набор 'Larisa'


Къси панталони за фигура Х

При теб раменете и ханша са с еднаква ширина и имаш много добре изразена талия, която заслужава внимание. Тоест, високата талия на твоите къси панталони е задължителна. Ниската талия ще накара ханша ти да изглежда ненужно широк и обемен.

Избягвай и кройки, които са прекалено прави, защото това няма нищо общо с добре оформената ти фигура. Много по-добре ти седят модели, които падат свободно по извивките ти и са леко разкроени.

Къси панталони за фигура X
Warehouse Панталон с набор


Къси панталони за фигура Н

Твоята фигура няма изразена талия и това прави избора на къси панталони много важен. Правите модели с ниска талия ще накарат фигурата ти да изглежда квадратна, което не седи особено привлекателно. 

Съветвам те да избереш къси панталони, които са със средна талия и свободна кройка. Можеш дори да сложиш висока подчертана талия, но тогава крачолът задължително трябва да е по-широк. Така ще създадеш визуалната илюзия за изразена талия и ще придадеш повече женственост на фигурата си.

къси панталони за фигура Н
Nasty Gal Панталон в Черно


Къси панталони за фигура 8

При теб талията е къса и по-високо разположена, затова те съветвам да внимаваш с колана при избора на къси панталони. Забрави за модели тип “paper bag” и много широки колани. 

Нека коланът е по-скоро тънък. Моделът да е изчистен, свободен, но да пада вертикално надолу. Избягвай силно разкроените модели.

къси панталони за фигура 8
LeGer by Lena Gercke Панталон 'Imen'


Къси панталони за фигура O

Ще бъда честна с теб – късите панталонkи просто не са подходящи за твоята фигура. Те те скъсяват, разширяват, общо взето влияят само негативно на външността ти. 

Когато са тесни по краката, горната част на тялото ти изглежда много обемна. Когато са свободни, пак зле, защото продължаваш обема от горната част и към краката. Роклите са твоите верни приятелки, зарежи ги тези къси панталонkи.

Ако много настояваш да носиш къси панталони, най-добре да се видим, за да ти дам индивидуални насоки за спецификите на твоята фигура. Не е невъзможно, но трябва да те анализирам лично.


Последни съвети

Колкото по-изчистен е моделът къси панталони – толкова по-лесен е за съчетаване и седи по-елегантно. И като говоря а изчистен модел, нямам предвид само кройката, а всички детайли по панталона. 

Разкъсаните дънкови модели не са изчистени, нито седят елегантно. Съветвам те да носиш такива къси панталонки само през свободното си време. Като цяло дънковите панталонки спадат към небрежния стил и не са добра опция за офиса.

На работа избери модели от плат, като най-подходящи са материи с високо съдържание на полиестер (за изкуствените материи и техните положителни качества чети тук), защото те се мачкат най-малко. А знаеш колко неприятно седи намачкан от няколко часово седене панталон, нали?

Ако желаеш да ти помогна в избора на къси панталони, пиши ми, насреща съм.

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: