Skip to content

Облеклото след раждане и защо е толкова готино?

Когато новият човек се появи в дома ти, настъпват промени, които не си си и представяла, че ще обърнат живота ти на 7896582 градуса. Даа, качваш се на една въртележка от памперси, бодита, рев, недоспиване, шишета, пак рев и недоспиване, памперси, бодита…

 

Съвсем нормално е да изперкаш

Даже това си е част от диагнозата „майка“. Но нека видим какво се случва с облеклото ти след раждането. Не ти ли се говори за това? Защо? Защото тялото ти е преминало страхотна промяна и сякаш не е твоето?

За някои това може да е нещо ужасно и много притеснително, но нека ти обясня защо за теб не бива да бъде. Промените, които са настъпили с тялото ти, са предпоставка за по-задълбочено изучаване на стила ти и начина ти на обличане. Може в момента въобще да не ти е до стил и мода, но точно дрехите ти могат да те изкарат от затворения кръг на памперси, бодита, шишета…

 

Как да се обличаш след раждане?

Възможно най-удобно и практично.

Сега е моментът, в който можеш да си позволиш да се обличаш с най-най-удобните дрехи. Това включва клинове, анцузи, широки блузи, суичъри, всякакви раздърпани и грозни, но изключително комфортни дрехи. За Бога, момиче, сега ти се е паднало да развихриш своя стил в посока комфорт, удобство, практичност и да си позволиш да се омазваш като прасе, без да се притесняваш, че някой може да те съди или критикува.

Позвооли си свобода!

Ти си МАЙКА, ти си дала живот на твоето прелестно създание и заслужаваш да се чувстваш свободна! Свободна от стягащи и неудобни дрехи, свободна от притеснения за външния си вид, свободна от хорското мнение, свободна от всички мисли, че не си се нагласила достатъчно. Бебето отнема голяма част от свободата ти, но ти и дава свобода в други аспекти.

Перфекционизмът може временно да отстъпи

Аз лично използвах времето след раждането си да си позволя да бъда по-мърлява, по-рошава, по-грозна и по-малко перфектна във всяко отношение. Отрази ми се много добре на самочувствието и светоусещането, защото се отпуснах и бях необвързана с мисли за външния си вид и как го възприемат другите. Имам дете, чието присъствие е най-важното и прекрасно нещо в живота ми! А то най-много ме харесва, когато съм до него и го гушкам.

Прочети: Научи се да прикриваш, започни да подчертаваш!

 

Какви дрехи да си вземеш след раждане?

Възможно най-удобните и практичните.

И въобще не се притеснявай от това, че са в различен размер от досегашния ти. Промените наистина са много и трудни за преглъщане на моменти. Това, което искам да те посъветвам, е да си набавиш наистина възможно най-комфортното облекло. Не си купувай дрехи, които смяташ да носиш като отслабнеш. Просто недей. Няма смисъл, защото ти трябват дрехи за момента, не за след известно време.

Ах, този размер!

Когато си в магазина и си харесаш модели, вземи с 1-2 номера по-големи. Не е нужно да си доказваш, че си напълняла вземайки номера, който си носила до сега. Приеми го, преглътни го, това е положението в момента, престани да се самосъжаляваш. Изглеждаш перфектно, както винаги, с тази разлика, че имаш още няколко сантиметра перфектност към тялото си, а тя се дължи на по-високия ти статут в живота. Ти вече си Кралицата Майка, моля, моля!

Тази отговорност не може да се понесе от едно кльощаво, кокалесто тяло. Новите ти форми ти дават нова увереност, нови сили и нови стилни решения за гардероба ти. Подбери новите си дрехи така, че да обичаш да ги носиш, не да те карат да плачеш, че не можеш.

Прочети тук за колоната от цвят и нейното благотворно действие върху фигурата.

 

Направи си капсулен гардероб.

В периода след раждане капсулният гардероб е най-доброто решение за облеклото ти (как да си го направиш, чети тук). Както се разбрахме, ориентирай се около удобни и практични дрехи. Може да са и малко повече от предложените от мен 12 броя, защото ще се налага често да ги переш. Но, повярвай ми, след раждане няма да ти се носят никакви други дрехи, освен най-комфортните ти.

Дрехите за излизане могат малко да почакат

Няма смисъл да даваш парите си, особено скоро след раждане, за дрехи за излизане, тесни дънки, рокли по тялото, вталени сака и т.н. Заложи на леки, памучни тениски и блузи, широки дълги жилетки и туники, клинове и удобни панталони.

Заиграй се с напластяването. Носи клинове с туники и дълги жилетки, добави и един шарен шал за акцент. За летните месеци роклите са просто перфектни (още за роклите, можеш да прочетеш тук).

 

Открий кои са твоите неутрални цветове.

Не се хвърляй директно на черното, за да изглеждаш по-слаба. Разбери кои неутрални цветове ти седят най-добре и използвай тях в капсулния си гардероб и при напластяването. По принцип използваме неутрални цветове (не за всички са бежово и сиво, за някои хора неутрално е тъмно синьото) повече през свободното си време.

Въпреки че, майчинството е далеч от определението за „свободно време“, можеш да излъжеш ума си с този стилен трик. Щом си в тези удобни дрехи в цветовете на свободното ти време, то ти реално си почиваш, няма какво да те притеснява. Отдай се изцяло на новата си роля – МАЙКА, която ти избива тавана на жественост в стила след раждане.

 Прочети: Базови дрехи – колко и кои са задължителни за гардероба ти?

 

Използвай аксесоари.

Все пак няма да те оставя да се отпуснеш напълно в стила си след раждане и те съветвам да използваш аксесоари, които да внасят игривост на тоалетите ти. Най-лесното е да използваш шалове. Хубави, шарени, меки шалове, които да освежават облеклото ти.

Шалът

има това невероятно свойство да привлича погледа директно към лицето ти. Кой ще ти гледа пост-родилното тяло, като си си сложила баси якия шал? Цветовете на шала трябва винаги да са в хармония предимно и само с кожата на лицето, косата и очите ти. Шал, който привлича вниманието към дрехите, а не към лицето ти, не е добро решение.

Прочети: 6+ начина за носене на шалове през лятото

Шапката

Можеш да включиш в стайлинга си и шапки (как да си избереш такава, чети тук), различни аксесоари за коса (интересни фибички, щипки, флинтифлюшки, панделки). Когато си правиш прическа тип „имам малко бебе“ (онзи безумен кок, който заплиташ набързо между пръстите си и някакъв ластик), можеш веднага да я направиш адски стилна като й вържеш едно фишу. И така „Лудото Ленче“ се превръща в Кари Брадшоу с бебешка количка.

Прочети и: Прическата.

 

Зарежи токчетата.

Айде няма нужда сега да се кълчиш на тия токчета. Дай им малко почивка и си извади най-удобните обувки. Времето след раждане е страхотен момент да се сдобиеш с нови кецове или маратонки. Напоследък спортните обувки са станали толкова модерни, че можеш да си намериш уникални модели, които няма да искаш да замениш за никакви токчета, мокчета и „Как въобще съм носила други обувки?“ – ще се питаш в недоумение.

Как да пазаруваш обувки, съм те посъветала тук.

Прочету тук: Какво да обличаш, когато имаш дебели крака – 6 начина за издължаване, прикриване и правилно подчертаване

 

Нови хоризонти

Както виждаш, стилът ти може само да спечели от раждането на твоето съкровище. Грам не бива да се притесняваш от промените, настъпили с тялото ти. Адаптирай гардероба си спрямо създалата се ситуация, това е отговорното и осъзнато решение. Един ден ще си говорим с теб и ти ще ми разказваш колко добре си се чувствала в стила си след раждането. Колко свободна си била, колко не ти е пукало и колко ти е било удобно и спокойно.

И това ще се случва, докато сме спрели да си залепим по една лепенка на мазолите, направени от онези токчета, които доскоро са си почивали в шкафа. Кръговрата на стила…

По майчинство си и ти се четат леки, но образователни съвети за по-добро разбиране на облеклото? Прочети Уроците по стил тук.

Разбери какъв е твоят стил и как правилно да подбираш дрехите си в съветите тук.

 

Ако смяташ, че тези съвети са полезни и повече хора трябва да научат за тях, сподели ги с приятелите си чрез бутоните долу.

 

Сподели:

Tекстът в тази публикация е обект на авторски права и всяко разпространение не може да се извършва без съгласието на автора му.

избор на очила
Видео урок
Избор на очила
Капсулен гардероб
Уебинар
Изграждане на Капсулен гардероб
Анализ-на-цветовете-teaser
Консултация
Анализ на цветовете
Жена пред отворен гардероб
Консултация
Ревизия на гардероба
шопинг предразсъдъци
Консултация
Шопинг асистент

Най-нови съвети

Свържи се с мен

error: